26 Şubat 2013 Salı

1999 Gölcük Depremi ve HAARP



1999 Gölcük Depremi ve HAARP

Amerika ve İsrail ülkesinde gelecekte gerçekleşebilecek depremlerin etkisi azaltmak için bir proje başlatmıştı. Tabi ki yine HAARP iş başında. Geliştirilen bu projenin denenmesi lazımdı. HAARP dünya üzerinde bir çok deprem kuşağı bulunan ülkelere(Özellikle Japonya ve Türkiye) sismik ağ şebekeleri kurularak bölgedeki tektonik veriler kontrol edildi.Yüzlerce bilim adamı araştırma yapma bursu verildi.

Gün geldi bu proje Türkiye'nin üstünde denenmek istendi.Neden Japonya değil de Türkiye diyecek olursanız , Türk toplumunun Japon toplumuna göre okuma-yazma oranı , cahillik oranı daha fazladır diyebilirim.İtiraz edeceğinizide sanmıyorum. O yıllarda zaten Türkiye borç batağındaydı. Yakında İzmir-Gölcük'te bir deprem bekleniyordu. Projenin uygulanması için uygun bir yerdi. Projenin İsrail kolu,gerekli teçhizatları denizaltıları ile Gölcük Üssüne yeraltı korunaklarına kurdu. Türk makamları bu olayı İsrail ile yürütülen bir askeri tatbikat sanıyordu.

Aslında dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay başkanı bu olayı biliyordu fakat İsrail ve Amerika için Türkiye'yi ikna etmek çokta zor olmadı. Olası bir İstanbul merkezli depremde yüz milyar doları aşan maddi kayıp , 100.000 den fazla kişinin ölümü ve Türkiye'nin bu olaylar sonucu en az 20-30 yıl geri gideceği öne sürüldü. Zaten proje başarılı olursa kimse bir şey fark etmeyecekti.Bu amaçla Gece Şahini Tatbikatı(Operation Night Hawk) saat 3:00 da düğmeye basılacaktı. O an devasa araçlar çalışarak 1-2 dakika içinde oluşturdukları muazzam enerji ile Marmara'nın altındaki tektonik tabakayı kırıp aylardır oluşan basıncı kırıp atacaklardı. Eğer işe yararsa Amerika ve İsrail bu projeyi kendi yararlarına kullanacaktı. Fakat hiç bir şey beklenen gibi olmadı. İstenen patlamanın 10.000 katı çapında büyük bir deprem yaşandı.İsrail askeri Q planına geçerek tüm haberleşme ve elektrik hatlarını felç etti, ve kaçtılar.Amerika başkanı Clinton ve İsrail başkanı Barak ile 4 dakika içinde irtibat kuruldu.Amerika ve İsrail'den savaş uçakları ile yardım geldi.

DEPREM İSTATİSTİĞİ
17 Ağustos depremi, tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördü. [4] Resmi olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölüm, ağır-hafif 100.000'e yakın yaralı olmuştur. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişiyi evsiz bırakmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder